La col·laboració entre Inspecció de Treball i les FFCCSE en Illes Balears es va saldar amb 474 expedients laborals, 133 actes d'infracció i 353 treballadors afectats durant 2014

13/02/2015

Des de la Direcció territorial de la Inspecció de Treball es valora de forma “molt positiva” la labor realitzada conjuntament amb Policia Nacional i Guàrdia Civil


La col·laboració entre Direcció Territorial de la Inspecció de Treball en Illes Balears i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat al llarg de 2014 va donar lloc a la finalització de 474 expedients laborals com a conseqüència de 495 visites conjuntes a centres de treball de les Illes. Com a resultat d'aquestes es van practicar un total de 133 actes d'infracció, derivades de la comprovació de 289 infraccions en l'ordre social que van afectar a un total de 353 treballadors.

La labor conjunta de la Inspecció de Treball amb Policia Nacional i Guàrdia Civil s'emmarca dins del Conveni de Col·laboració entre el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Ministeri de l'Interior en matèria de lluita contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social aprovat a la fi de 2013.

Així, durant l'any passat, en aquest marc la Policia Nacional va efectuar en Illes Balears 303 visites a centres de treball de les quals va tramitar 283 expedients. Aquests van donar lloc a l'aixecament de 92 actes d'infracció que van afectar a 263 treballadors. De les 92 actes, 85 van correspondre a seguretat social i economia irregular, 4 de seguretat i salut laboral, 2 d'obstrucció a la labor inspectora i 1 de relacions laborals.

Per part de la Guàrdia Civil, la col·laboració amb la Inspecció de Treball a les Illes va donar lloc a 192 visites a centres de treball de les quals va tramitar 191 expedients i es van aixecar 41 actes d'infracció que van afectar a 90 treballadors. De les 41 actes, 37 van correspondre a seguretat social i economia irregular, 2 d'obstrucció a la labor inspectora, 1 de seguretat i salut laboral i 1 de relacions laborals.

De tota aquesta actuació conjunta es va obtenir una recaptació de quotes a la Seguretat Social de 201.931 euros i es van cursar un total de 263 altes de treballadors per compte d'altri i compte propi.


Disponibilitat i rigor de les FFCCSE

Des de la Direcció territorial de la Inspecció de Treball en Illes Balears es valora de forma “molt positiva” la labor realitzada conjuntament amb Guàrdia Civil i Policia Nacional. Així mateix expressa el seu “reconeixement al treball realitzat” en 2014 per tots dos cossos policials i agraeix “la disponibilitat mostrada i el rigor i professionalitat” amb el qual les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat van desenvolupar les actuacions dins del marc de col·laboració establert per tots dos ministeris.