La Policia Nacional deté a l'autor d'almenys 21 robatoris amb força en domicilis i establiments de la Platja de Palma

Objectes recuperats després de la detenció

02/03/2015

L'autor va estar complint condemna al centre penitenciari fins a juny de l'any passat


Divendres passat la Policia Nacional va procedir a la detenció d'un home d'origen espanyol de 29 anys d'edat com a presumpte autor de la comissió de 21 robatoris amb força a la zona de Platja de Palma, accedint a habitatges i a tot tipus d'establiments tant en el municipi de Palma com en el de Llucmajor.

La recerca es venia desenvolupant des de principis del mes de gener en detectar-se un augment significatiu, i poc habitual, d'aquest tipus de fets a les zones referides en aquesta època de l'any.

Escollia habitatges de fàcil accés situades en les primeres plantes dels edificis, escalant a través de balconades o finestres, requerint d'una especial habilitat i destresa. També accedia a establiments fracturant el cristall o porta d'accés per sostreure diners en efectiu i/o efectes de gran valor que pogués vendre amb facilitat al mercat negre o tendes de segona mà.

Les gestions de recerca dutes a terme per la Comissaria de Policia Nacional de Platja de Palma es van precipitar amb la detenció de l'autor dels fets en la matinada del passat dia 27, quan va ser sorprès després de fracturar amb un maó el cristall de la porta d'accés d'un restaurant xinès situat al carrer Asdrubal de Platja de Palma, fugint del mateix portant la caixa registradora de l'establiment.

En el registre realitzat al seu domicili es van localitzar nombrosos efectes procedents de d'altres fets delictius, alguns d'ells encara no denunciats per les seves víctimes. Es continuen gestions per a la localització dels propietaris dels efectes intervinguts i procedir al lliurament dels mateixos, no descartant-se noves detencions.