El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient repara els danys causats per temporals en el litoral d'Illes Balears

08/05/2015

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, a través de la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, està realitzant diverses actuacions en el litoral de les illes Balears per reparar danys ocasionats per temporals i que suposen una inversió de més de 150.000 euros. El compromís del Ministeri és garantir que totes les platges afectades per temporals estiguin en perfecte estat per al seu ús pels ciutadans aquest estiu.

En concret, les actuacions se centren a reparar i reposar els danys i desperfectes que els recents temporals han causat sobre els elements de protecció dunar que es troben en diversos termes municipals de les illes de Menorca i Mallorca. Aquests danys han estat produïts principalment pels forts onatges, si bé en alguns punts l'acció del vent, les pluges i vessament associades també han contribuït a la desaparició i trencament d'aquests elements.

Els elements de protecció dunar sobre els quals s'executen la pràctica totalitat de les actuacions són clos tou, captadors de sorra, pasarelasde fusta i cartelleria.

A Mallorca s'executen obres a les platges i arenals següents: Sa Rápita, Ses Covetes, És Tren,c És Marquès, És Dolç, És Carbó, Ca Picafort, Muro, Són Real, Sa Canova, Són Serra de Marina, Cala Mesquida i Cala Agulla.

A Menorca, en Binimel.la, Binisafuller, Cala Mitjana, Cala Morell, Cala Pilar, Cala Tirant, És Grau, Són Bou, Són Saura, Talis, i Trebaluger.

Aquestes obres, amb caràcter d'urgència, formen part del Pla Litoral 2015 que comprèn totes les actuacions necessàries per reparar els danys causats en el litoral pels temporals. Aquest Pla compta amb una inversió global de més de 21 milions d'euros, i comprèn prop de 50 actuacions al llarg del litoral espanyol per a restauració d'infraestructures danyades, passejos marítims, accessos a platges i reposició de sorra, així com diversos treballs per assegurar i protegir les nostres costes.

El pressupost destinat a aquest Pla forma part del Reial decret- Llei 2/2015, aprovat el 6 de març pel Consell de Ministres, pel qual s'adopten mesures urgents per reparar els danys causats per les inundacions i altres efectes dels temporals de pluja, neu i vent ocorreguts en els mesos de gener, febrer i març de 2015.

Tota la informació sobre el Pla Litoral 2015 es pot consultar en el següent link: http://bit.ly/1gdmtdn