La Policia Nacional deté a Palma a un individu per un delicte contra la tracta d'éssers humans

10/08/2015

El detingut en la 'Operació Peter' va aconseguir escapolir-se de l'anterior operació que es va realitzar a la Platja de Palma contra la TSHES en abandonar l'Illa


La Policia Nacional ha procedit al desmantellament total d'un grup organitzat de tracta d'éssers humans per a la seva explotació sexual i relatiu a la prostitució de dones de nacionalitat nigeriana, amb la detenció d'un súbdit de la mateixa nacionalitat en l'aeroport de Palma de Mallorca, el qual es trobava fugit de la justícia des de l'any 2013.

Aquesta operació va tenir el seu inici l'any 2013 i es va denominar 'Operació BÚHO'. Estava enquadrada en la lluita contra la tracta d'éssers humans i els robatoris a turistes en la Platja de Palma i Magaluf, i es van detenir un total de 9 persones per delictes de robatoris amb violència i intimidació, estafa, prostitució i tracta; tres d'elles van ingressar a la presó preventiva i la resta van ser posats en llibertat amb càrrecs. En la mateixa operació van ser alliberades dues menors obligades a exercir la prostitució per salvar deute. Durant el dispositiu un dels principals imputats i capitosts de l'organització, va aconseguir abandonar l'illa de Mallorca i desplaçar-se a Bilbao, segons gestions realitzades, per eludir així la detenció.

El passat 4 d'agost agents de la Policia Nacional de l'U.C.R.I.F d'aquesta Prefectura Superior de Policia de les Illes Balears van localitzar a l'ara detingut en l'Aeroport de Palma de Mallorca quan tractava d'embarcar en un vol amb destinació a la Península, procedint a la detenció del fugitiu. També li van ser intervinguts diversos efectes, tots sostrets i útils per a la comissió dels delictes pels quals va ser investigat. Entre el seu equipatge amagats a l'interior d'unes sabatilles van ser trobats 700 euros en efectiu. El detingut porta residint a Espanya irregularment des de l'any 2008 gràcies a la utilització de diferents filiacions.

La Policia Nacional va presentar a l'abril el Pla Policial contra la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, amb la posada en marca d'una campanya en la qual es van difondre dos vídeos a través dels quals s'ofereixen mitjans per possibilitar tant la col·laboració ciutadana com la denúncia de les víctimes. Aquestes vies ofertes són el telèfon gratuït -900.10.50.90- atès les 24 hores per policies especialitzats de la Brigada Central contra la Tracta d'Éssers humans i el correu electrònic –trata@policia.es- que preserven la confidencialitat dels seus usuaris.

Una altra novetat és la integració d'una pàgina web dins del portal de la Policia (www.policia.es/trata) que serveix de canal addicional d'informació sobre aquest delicte; a més de l'engegada de l'hashtag #contralatrata en la campanya de conscienciació que té lloc en xarxes socials.