La Guàrdia Civil desarticula una organització dedicada a la distribució de droga a la illa d'Eivissa

Un agent durant l'operació

12/08/2015

En la 'Operació Meigas' han estat detingudes 13 persones i confiscades diferents drogues i efectes per a la manipulació de les substàncies / Desmuntat un laboratori d'adulteració de cocaïna en un domicili de Sant Antoni de Portmany


La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal, dedicada a la introducció i distribució de substàncies estupefaents a la illa d'Eivissa, el grup estava compost de ciutadans romanesos, colombians i espanyols.

L'operació duta a terme per agents antidroga de la Guàrdia Civil, va començar en el mes de març, quan es va identificar a un ciutadà romanès, assentat en la localitat de Sant Antoni i relacionat amb el tràfic de drogues. En el transcurs de la recerca es va relacionar al sospitós amb diversos individus de la seva mateixa nacionalitat dedicats a la venda de drogues.

Continuant amb la recerca es va constatar que l'organització s'assortia de droga a través d'un ciutadà colombià establert a Madrid, qui des d'allí enviava les substàncies a la pitusa major.


Detingut responsable dels enviaments a Madrid

Una vegada identificada tota la xarxa, els investigadors van donar pas a la fase d'explotació, amb la detenció a final de juliol passat a la zona d'És Canar (terme municipal de Santa Eulària), de dos ciutadans espanyols que distribuïen droga al 'sovintejo' per aquesta mateixa zona on van ser detinguts. A principis del mes d'agost, es va decidir procedir a la detenció simultània de tots els sospitosos, i al registre de 7 domicilis en la localitat de Sant Antoni. En Sant Fernando d'Henares (Madrid), es va produir la detenció del responsable de l'enviament de les drogues.

Amb la finalització de la 'Operació Meigas' s'ha aconseguit la desarticulació d'una xarxa molt activa de distribució de substàncies estupefaents a la illa d'Eivissa, a més es va desmantellar un laboratori d'adulteració de cocaïna, trobat en un dels registres domiciliaris.

S'han detingut a 13 persones com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, i confiscat les següents substàncies i efectes:

  • 2055 grams de COCAINA
  • 575 grams de METANFETAMINA (CRISTALL)
  • 25 gles d'HACHIS
  • 1 litre d'ACETENO (utilitzada per per 'rentar' la cocaïna d'impureses)
  • Motlles artesanals per a premsatge de cocaïna
  • Gats hidràulics per a premsatge
  • Cubetes, fonts i recipients per a manipulació de cocaïna