Palmer: “Els ‘bobbies’ compleixen una labor preventiva i dissuasòria de comportaments incorrectes que sorgeix de la mera presència policial”

Palmer, Manley, Rodríguez i Barceló, amb els 'bobbies'

13/08/2015

La delegada del Govern i l'ambaixador britànic a Espanya han donat la benvinguda a la parella de ‘bobbies’ que s'han unit a les patrulles mixtes internacionals a les Illes Balears / És una primera experiència de la Policia britànica fos del seu país, un fet pioner que “esperem que pugui ampliar-se en temps i nombre d'efectius en temporades esdevenidores”


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, l'ambaixador britànic a Espanya, Simon Manley, i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, han donat la benvinguda aquest matí a la parella de policies del Regne Unit que estan patrullant aquests dies en Magaluf formant part de les Patrulles Conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger que reforcen la seguretat en Illes Balears. L'acte celebrat a l'oficina SATE de Magaluf ha comptat amb la presència de l'alcalde de Calvià, Alonso Rodríguez, i altres comandaments locals de la Benemérita i de la Policia Local.

Per primera vegada la Policia Britànica està presentat servei d'assessorament i suport als agents de la Guàrdia Civil dins del Pla Turisme Segur 2015, primer en Magaluf (Calvià) i la setmana que ve a Sant Antoni de Portmany a Eivissa.

La delegada del Govern ha donat la benvinguda als agents Anderson i Williams “Deia fa un mes, durant la presentació dels vostres col·legues alemanys, francesos i italians que, malgrat les dificultats, seguíem tendint la mà al Govern britànic perquè el seu policia s'unís a aquesta iniciativa; deia llavors que no em cabia dubte que en un futur explicarem també amb els bobbies entre nosaltres. Per fi, els tenim aquí”.

Per a Balears el mercat britànic és fonamental i “una estada agradable i tranquil·la aquí dels seus turistes és important i positiva tant per a Espanya com pel Regne Unit. La presència de compatriotes policials, sens dubte, pot contribuir a això”, ha afegit Palmer.


"Un complement eficaç"

Des del passat 1 de juliol Guàrdia Civil i Policia Nacional compten amb el suport agents d'Alemanya, França i Itàlia en diferents punts estratègics de Mallorca i Eivissa, als quals s'han unit finalment agents britànics per patrullar al costat de la Guàrdia Civil. “L'actuació de les patrulles mixtes s'ha mostrat com un complement molt eficaç de suport als reforços de les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, alguna cosa que sens dubte contribueix a reduir la criminalitat a les nostres illes en suposar major presència policial”, ha assegurat la delegada.

Aquestes patrulles estan destinades en aquelles zones turístiques en què les que es produeix una alta concentració de turistes estrangers d'una mateixa nacionalitat. El seu objectiu bàsic és prestar una major atenció policial especialitzada al col·lectiu de turistes pertanyent al país d'origen dels agents desplegats que participen, atenent qualsevol circumstància de seguretat ciutadana sempre sota la responsabilitat del component de la Guàrdia Civil o de la Policia Nacional que constitueixi aquesta patrulla.

“També tenen com a finalitat complir una labor preventiva i dissuasòria de comportaments incorrectes que sorgeix de la mera presència policial”, ha afegit Palmer. “Espero que, Bret i Martina, a part de la revolada mediàtica generada, ajudeu a complir amb aquesta missió que ja exerceixen companys els vostres d'altres cossos europeus: ajudar als turistes britànics a sentir-se més abrigallats davant qualsevol dificultat i ser un incentiu per evitar que els vostres compatriotes se saltin les normes”.


Esforç negociador entre tots dos Governs

La delegada del Govern ha remarcat que es tracta d'una primera experiència dels bobbies fora del seu país, un fet pioner, “fruit de l'enorme esforç negociador del Govern espanyol, del Govern britànic i, per descomptat, dels seus ambaixadors i cònsols a Espanya que avui ens acompanyen i la implicació dels quals ha estat màxima”. Per això, “avui és un dia de gran satisfacció, un dia en el qual hem de posar en valor aquests mesos de negociacions entre governs que han donat aquest bon resultat”.

Finalment, Teresa Palmer ha agraït “la labor de la Guàrdia Civil perquè la seva obstinació i constància han estat clau perquè estigueu aquí”; i també “gràcies al sector hoteler, que una vegada més es presta perquè, amablement i amb generositat, la nostra destinació sigui el més segur possible i perquè zones complicades com aquesta vagin dirigint-se, com tots volem, cap a un model on diversió i seguretat vagin de la mà”.

Palmer s'ha acomiadat de la parella d'agents britànics desitjant que “la vostra estada aquí i a Sant Antoni la setmana que ve sigui efectiva, productiva i positiva per a tots dos països amb l'objectiu que pugui ampliar-se en temps i nombre d'efectius en temporades esdevenidores”.

Malgrat la revolada mediàtica, la delegada del Govern espera que els bobbies britànics, igual que la resta d'agents estrangers, puguin exercir amb tranquil·litat el seu treball coneixent de primera mà els problemes que afecten i també causen els seus compatriotes.

Policies britànics s'uneixen a la Guàrdia Civil a les Patrulles Conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger