La Guàrdia Civil localitza al conductor escapolit després d'atropellar a un ciclista a Santa Maria del Camí

04/02/2016

Se li imputen els delictes d'omissió del deure socors, lesions per imprudència i conducció temerària / La suposada autora és una dona espanyola de 50 anys d'edat


La Guàrdia Civil ha localitzat a la conductora d'un vehicle que  es va donar a la fugida després d'atropellar a un ciclista el passat 3 de desembre de 2015.

El sector/subsector de Tràfic de la Guàrdia Civil va tenir coneixement dels fets a través de Policia Local de Santa Maria del Camí, que va assistir a un accident de circulació ocorregut en la carretera DT.-3030 a l'altura del cementiri del citat municipi. En aquest un turisme tot terreny de color blanc va atropellar a un ciclista i el conductor es va donar a la fugida, deixant al ciclista tirat en el sòl amb ferides greus, i quedant en el lloc el mirall retrovisor dret de l'acte infractor, arrencat per la violència de l'impacte.

Coneguda aquesta incidència la Guàrdia Civil, per part de components del grup GIAT (Grup de recerca i Anàlisi de tràfic), va iniciar les perquisicions per a la localització del turisme escapolit i identificació del seu conductor. Es va poder determinar en primera instància que el retrovisor trobat pertanyia a un tot terreny de la marca Volkswagen Tiguan, de recent matriculació, centrant-se la recerca en aquest model de vehicles, així com l'obtenció de les dades aportades pels possibles testimonis de l'atropellament i nombroses visites a tallers mecànics i establiments de venda de recanvis.

Després de les diferents verificacions realitzades es va tenir coneixement sobre la reparació duta a terme en un taller de Palma a un vehicle Volkswagen Tiguan, compatible per la seva antiguitat amb el qual es buscava, el qual mancava de mirall retrovisor dret i presentava altres danys concordants amb l'atropellament a un ciclista.

L'acte va resultar ser propietat d'un Rent a Car de Mallorca, que en la data d'ocurrència de l'accident ho tenia llogat a una dona identificada com de 50 anys d'edat, amb residència a Santa Eugènia.

El passat 27 de gener es va localitzar a la conductora i es va procedir a la seva presa de declaració en qualitat d'investigada com a suposada autora dels delictes d'omissió del deure socorro, lesions per imprudència i conducció temerària, al·legant aquesta dona a la seva declaració haver col·lisionat aquest dia i en aquesta carretera amb una motocicleta que li hauria depassat per la dreta i que no es va detenir.