La Guàrdia Civil deté al presumpte autor de múltiples robatoris en diversos municipis d'Eivissa

Un dels controls realitzats durant l'operatiu especial

10/02/2016

El detingut es valia d'un ciclomotor que havia sostret per cometre els il·lícits / En principi se li imputa la comissió de 8 robatoris en poc més d'un mes


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció d'un home de 30 anys d'edat com a presumpte autor de diversos delictes contra el patrimoni ocorreguts a la illa d'Eivissa. La detenció, la qual va tenir lloc el passat 5 de febrer, és fruit de les recerques dutes a terme per agents de Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària donis Riu.

Al detingut se li imputen almenys quatre robatoris en establiments públics ocorreguts en la demarcació de Santa Eulària entre els dies 25 i 28 de gener de 2016. El modus operandi del subjecte consistia en el forzamiento d'algun accés a l'establiment, per després fer-se amb la recaptació de les màquines expenedores de tabac del mateix, així com els diners en efectiu de la caixa registradora, encara que en ocasions, a causa de la celeritat en la seva actuació sostreia directament la caixa per després forçar-la i extreure la quantitat monetària. La comissió dels fets es completava utilitzant una motocicleta que havia sostret en la localitat d'Eivissa, el passat dia 25 de gener de 2016.

Així mateix el detingut, està imputat per dos robatoris en interior de domicili, ocorreguts el passat mes de desembre, en els quals van ser sostrets gran quantitat de mobles, venuts posteriorment. Per a la comissió d'aquests robatoris va actuar de connivència amb altres persones, seguint la recerca, per a la localització dels mateixos. Igualment se li imputa la comissió, hores abans de la seva detenció, d'un robatori amb violència, en el qual va sostreure la quantitat de 200 euros a una persona, utilitzant per a això un arma blanca.

Aquesta persona va ser posada a la disposició del Jutjat d'Instrucció 1 d'Eivissa, qui va decretar l'ingrés a la presó sense fiança del mateix.

Aquesta detenció s'emmarca dins del pla específic elaborat per la Guàrdia Civil per a la prevenció de robatoris a la illa d'Eivissa, que es ve desenvolupant des del passat 1 de desembre i en el qual s'han establert diferents fases d'actuació.