La Guàrdia Civil deté a tres persones per robatoris amb força en interior de domicilis i en establiments públics d'Es Raiguer

17/02/2016

Després del registre al domicili de dos dels autors, es van recuperar nombrosos objectes de valor vinculats a diversos robatoris


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de tres persones com a presumptes autores de diversos delictes de robatori amb força en interior de domicilis i en establiments públics en diverses localitats de la zona d'Es Raiguer.

El passat mes de gener, la Guàrdia Civil d'Inca va donar inici a la denominada 'Operació Romeras' per a la localització dels autors d'una sèrie de robatoris amb força en habitatges i establiments comercials, detectats en la localitat d'Inca i algunes poblacions limítrofes.

Aquesta operació estaria integrada dins del Pla contra el robatori en habitatge i del Pla Millora de la Seguretat en el Sector del Comerç, que té actives l'Institut Armat.

El modus operandi dels subjectes consistia a forçar les portes i finestres dels llocs establerts com a objectius, sostraient els objectes de valor que localitzaven, de tal forma que podien arribar a perpetrar diversos robatoris en una mateixa nit. Els objectes sostrets, bé directament o a través d'una tercera persona, eren comercialitzats posteriorment en empreses de segona mà.

Durant el transcurs de la recerca es van identificar tres persones, les quals estaven vinculades entre si, que havien realitzat diverses operacions en establiments de compra-venda i que van ser reconegudes en varis dels establiments on s'havien van perpetrar els robatoris.

Durant la fase d'explotació de l'operació, la Guàrdia Civil va efectuar l'entrada i registre en l'habitatge de dos dels presumptes implicats, podent-se recuperar nombrosos objectes de valor, sent aquests retornats als perjudicats.

Als detinguts, dos homes i una dona, d'entre 25 i 28 anys d'edat, se'ls atribueix la comissió d'uns 19 fets delictius consistents en robatoris amb força a l'interior de domicilis i establiments públics, furt i encobriment en les localitats d'Inca, Selva, Escorca, Lloret de Vistalegre i Alcúdia.

Després de la presentació dels detinguts en el Jutjat d'Instrucció nº 3 dels d'Inca, l'autoritat judicial va decretar l'ingrés a la presó d'un d'ells.

Per part de la Guàrdia Civil s'aconsella fotografiar les joies i prendre nota dels nombres de sèrie dels aparells electrònics que es trobin al domicili, amb la finalitat d'incrementar els nivells de traçabilitat dels objectes sostrets, com a fase prèvia a la identificació dels canals d'encobriment.