La Policia Nacional deté a Palma de Mallorca a 7 persones per diversos delictes d'estafa, falsedat documental i organització criminal

19/02/2016

Els fons procedien d'una agència de viatges i un comptable era la capitost de la trama


Després d'una minuciosa i àrdua recerca s'ha procedit, en el marc de la denominada 'Operació MATAHARI', a la detenció de 7 persones presumptament integrants d'una organització criminal que va defraudar fons per valor aproximat de 400.000 euros procedents d'una important i coneguda agencia de viatges de Palma.

Entre els membres de l'organització que va començar a actuar l'any 2012 i va continuar fins a gener d'aquest any, es repartien de forma concertada i coordinada diverses tasques o funcions amb la finalitat de cometre il·lícits penals.

La principal capitost de la trama delictiva era una dona de 50 anys de nacionalitat búlgara que treballava com a comptable per a la signatura perjudicada. La seva funció era desviar fons de l'empresa per la qual treballava en favor d'unes altres que estaven controlades pels seus familiars i altres integrants de l'organització criminal pel que s'acabava de lucrar tot l'entramat d'aquesta activitat fraudulenta.

Per a això, i aprofitant-se del lloc de treball que exercia, realitzava diverses maniobres comptables que li permetien modificar sense que ningú es percatase, el nom dels beneficiaris dels xecs destinats a pagar als proveïdors reals de l'empresa, canviant-ho pel de altres integrants de la trama i pel de dues societats controlades per membres de la xarxa criminal, els qui eren els beneficiaris finals.

La resta de membres de l'organització delictiva, duien a terme moviments per ocultar l'origen il·lícit dels fons, emprant a falsos intermediaris o grups societaris sense activitat real para, posteriorment, recuperar els diners i repartir-ho entre tots els integrants de la trama delictiva.

Malgrat que en la denúncia inicial, l'empresa perjudicada havia quantificat el frau en uns 311.000 euros, després de les gestions de recerca practicades pel Grup de Delinqüència Econòmica s'ha comprovat que la quantitat defraudada és major, ascendint, de moment, als 400.000 euros.

No es descarten la pràctica de noves detencions.