La Guàrdia Civil copeja novament al narcotràfic a l'illa de Mallorca amb la detenció d'una banda organitzada

Els fardells intervinguts

26/02/2016

Continuant amb les operacions que es duen a terme contra el tràfic de drogues, s'han confiscat 181,3 quilos de 'pol·len' d'haixix, gairebé un1 quilo de cocaïna, més de 15.000 euros i dos vehicles / Aquesta operació és fruit de l'esforç que està duent a terme la Guàrdia Civil en la lluita contra el narcotràfic a la Part Forana


La Guàrdia Civil dins de la lluita que duu a terme contra el tràfic de drogues en la Part Forana ha procedit a la detenció d'una banda organitzada de 7 persones, dedicada a la introducció i distribució de drogues a l'illa de Mallorca.

El passat dia 24 de febrer es va dur a terme la fase d'explotació de la 'Operació KADOS', en la qual s'investigava una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, realitzant-se tres registres en les localitats de Palma, Inca i Felanitx.

La recerca es va centrar des del principi en el líder de l'organització, un marroquí assentat en la localitat d'Inca, que ajudant-se de diferents contactes dins del món del narcotràfic, aconseguia 'pol·len' (haixix de gran qualitat) per distribuir-ho per la illa a diferents clients.

Durant el desenvolupament de l'operació es va detectar que estava preparant la introducció d'una important quantitat d'haixix a la illa, per la qual cosa el passat dia 2 de febrer es va dur a terme la confiscació d'un alijo compost per 6 fardells de pol·len d'haixix, que el líder de l'organització va intentar amagar en un descampat en la localitat de Manacor. Després de l'intent d'ocultació de la droga el capitost va fugir del lloc, amagant-se al centre de la illa aprofitant la seva xarxa de contactes i col·laboradors, continuant amb la recerca per aconseguir la seva detenció.

El passat dia 24 de febrer, una vegada situats tots els domicilis i localitzats tots els integrants de la banda, es va procedir a la fase d'explotació de l'operació per a la detenció del capdavanter de l'organització i tots els seus col·laboradors en el mateix dia.

Les entrades i registres van ser realitzades de forma coordinada en les diferents localitats de la illa per prevenir l'ocultació i desaparició dels efectes, donant el suport necessari el Servei Cinològic de la Guàrdia Civil. Com a resultat de l'operació, s'ha detingut a un total de 7 persones, s'ha confiscat gairebé 1 quilogram de cocaïna, 181,3 quilos de 'pol·len' d'haixix i més de 15.000 euros i s'han intervingut dos vehicles.


Doblega el preu normal d'haixix

Cal tenir en compte que aquest tipus d'haixix gairebé doblega en el preu al 'normal', sent molt cotitzat pels consumidors d'aquesta substància.

Amb aquests registres i detencions s'ha culminat la 'Operació KADOS' amb la total desarticulació de l'organització de marroquines que es dedicava a la introducció distribució de cocaïna i 'pol·len' d'haixix en tot el Pla de la illa de Mallorca.

En el transcurs dels registres es va evidenciar que pensaven marxar-se de la illa en el dia d'avui, havent recollit diners en efectiu i preparat els vehicles per abandonar Espanya i traslladar-se al Marroc.