La delegada del Govern i el batle de Palma es reuneixen amb veïns, comerciants i hotelers de la Platja de Palma

Palmer i Hila, durant la reunió

26/02/2016

Palmer i Hila els han traslladat un missatge de tranquil·litat perquè existeix legislació estatal i municipal en vigor per lluitar contra les conductes incíviques


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i el batle de Palma, José Hila, s'han reunit aquest matí en el marc de la Comissió de Seguiment de la Platja de Palma amb els representants veïnals, comerciants i hotelers del nucli turístic. L'objectiu de la trobada extraordinària era traslladar-los un missatge de tranquil·litat després de l'anul·lació per part del TSJIB de l'Ordenança cívica municipal, ja que la Policia Local i la Policia Nacional compten amb empara legal per actuar la propera temporada contra la delinqüència que porta amb si l'arribada massiva de turistes.

La reunió celebrada en l'Oficina del Districte Litoral de la Policia Local en la Platja de Palma ha explicat així mateix amb la presència del cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo, així com diferents regidors de l'Ajuntament i el nou cap de la Policia Local, José Antonio Bravo.

Palmer i Hila han transmès que, després de les consultes prèvies amb els serveis jurídics, existeix una altra legislació estatal i municipal per actuar contres les conductes incívicas de forma coordinada, per la qual cosa en cap cas hi ha buit legal. En concret, d'àmbit estatal estan en vigor la Llei Reguladora de Bases de Règim Local de 7/1985 i la recent Llei de Seguretat Ciutadana 4/2015, mentre que una vegada sigui ferma la derogació de l'última ordenança municipal quedaria en vigor l'aprovada en 2011 d'ús cívic d'espais públics o la de 2012 d'ocupació de via pública.

A més, ambdues administracions ja estan preparant els dispositius especials que cada estiu destinen als principals nuclis turístics, entre ells la Platja de Palma.