La Policia Nacional ha desarticulat un perillós grup criminal que es dedicava a robar en domicilis i establiments a Palma

14/03/2016

Per realitzar els robatoris usaven fonamentalment la força, aplicada sobre les vies d'entrada / Poc els importava que a l'interior poguessin trobar-se als habitants del pis


La Policia Nacional ha procedit a la desarticulació d'un grup compost per 6 persones com a autors de múltiples robatoris tant en interior de domicilis, com d'establiments en la població palmesana. Els detinguts són tots ells joves, d'edats compreses entre els 16 i els 20 anys, de diferents nacionalitats i amb múltiples antecedents policials per delictes contra el patrimoni de diversa índole.

La recerca es va iniciar a principis del mes de gener de l'any en curs quan la Policia Nacional va detectar una sèrie de robatoris als barris de Son Gotleu, La Soledat, Polígon de Llevant i Pere Garau de Palma de Mallorca.

El modus operandi emprat era l'ús de la força i molt poca tècnica, amb la qual es violentaban les portes d'accés de pisos i locals en els quals posteriorment accedien envers això apoderar-se d'objectes de tot tipus tals com a diners en efectiu, telèfons mòbils, joies, ordinadors personals...

Per a l'esclariment dels fets ha estat fonamental la col·laboració de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'aquesta Prefectura Superior de Policia lloc que va procedir a la detenció de 3 dels delinqüents mentre intentaven accedir a un domicili situat al carrer Manacor de Palma. Igualment diferents testimonis dels fets, han aportat els seus testimoniatges que han estat vitals per aconseguir el total esclariment dels fets.

Per part del Grup de Robatoris de la Policia Nacional, que ha portat avanci les recerques, es van practicar la resta de les detencions dels criminals d'aquest grup. En una segona instància es va practicar el registre al domicili de l'integrant més actiu de la banda, en el qual es van intervenir diversos efectes que provenien dels domicilis i establiments saquejats: diners en efectiu, telèfons mòbils, ordinadors, monitors, joies... La majoria d'aquests ja han estat retornats als seus legítims propietaris.

En la denominada 'Operació TOMASINA' s'han esclarit un total de 10 delictes de robatori amb força tant en domicilis com en establiments i es continuen realitzant les gestions pertinents amb els restants efectes intervinguts envers això poder determinar la total responsabilitat dels detinguts.