Salom proposa a Alcúdia la signatura d'un conveni contra la violència de gènere i un altre per a la instal·lació d'una oficina SATE

Salom i Mir presidint la junta de seguretat

22/02/2017

La delegada del Govern ha copresidit amb el batle Antoni Mir la Junta Local de Seguretat i tots dos han destacat la bona sintonia i col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest matí la Junta Local de Seguretat d'Alcúdia al costat del batle Antoni Mir, en una reunió celebrada en l'Ajuntament alcudienc en la qual també han participat comandaments de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. Tant Salom com Mir han destacat la bona sintonia i col·laboració en el treball diari de Guàrdia Civil i Policia Local amb l'objectiu comú de “millorar la seguretat ciutadana”.

La delegada ha aprofitat la reunió per proposar la signatura de dos convenis amb Alcúdia, que el batle ha acollit amb bona predisposició:

  1. Un conveni Viogen per lluitar contra la violència de gènere, “una xacra en la qual tots hem d'involucrar-nos i unir-nos”. 

  2. Un conveni SATE (Servei d'Atenció al Turista Estranger), “ja que aquestes oficines que tenim en altres municipis turístics són molt valorades pels turistes quan són víctimes d'un delicte”.

En 2016 les infraccions penals es van reduir un -5% en un context d'augment important de visitants. La Guàrdia Civil ha valorat de forma “molt positiva” la criminalitat a Alcúdia, sobretot que els delictes greus van baixar un -35% i que només es van produir repunts en la taxa de furts.

Finalment, el batle ha sol·licitat més recursos humans en seguretat, tant per la pèrdua d'agents de la Policia Local en els últims anys com per comptar amb un reforç de Guàrdia Civil “sobretot a l'estiu”. En aquest sentit, la delegada ha insistit que l'arribada de 15 milions de turistes en 2016 “requereix més esforços, més mitjans, i això és el que he traslladat al ministre de l'Interior”.