El Ministeri de Foment i Cort presenten la fase E del Baluard del Príncep, on el Govern d'Espanya ha invertit 1,5 milions de €

Salom, entre Hila i Martín, en la muralla

15/03/2017

La delegada Maria Salom ha acompanyat al sotsdirector general d'Arquitectura i Edificació, Javier Martín, durant la visita a la muralla al costat del batle de Ciutat, José Hila


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha acompanyat al sotsdirector general d'Arquitectura i Edificació, Javier Martín Ramiro, durant la visita al Baluart del Príncep per presentar les obres de restauració i rehabilitació del Passeig de Ronda de la muralla de Palma (Fase I), una presentació que ha realitzat al costat del batle de Palma, José Hila, com a representant del titular de l'immoble, i la resta de grups polítics de l'Ajuntament de Ciutat.

La Fase E ha consistit a la urbanització de l'entorn del Baluart més proper als habitatges confrontants, l'àrea compresa entre els carrers Porta de Mar, Bastió del Príncep i Bala Vermella, posant en valor un entorn anteriorment degradat.

El cost total d'aquesta fase ascendeix a 1.535.775,18 €, finançat al 100% pel Ministeri de Foment. Les obres, iniciades el 10 de novembre de 2015, van finalitzar a la fi de novembre de 2016 i van ser recepcionadas per l'Ajuntament de Palma el passat 16 de gener.

Queden pendents la fase D (urbanització i restauració del Fossat, el Pont de la Porta donis Camp i construcció de l'escala de connexió amb la Plaça Porta donis Camp) i la fase F (construcció de l'edifici de recepció), l'inici de la qual depèn de l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat. Amb aquestes obres es complementarà la urbanització d'aquest històric entorn de Palma, en el qual el Ministeri porta invertit 4.452.935,26 €, d'un total de 5.425.321,96 € (82,07%).