La Policia Nacional desarticula a Mallorca una banda criminal dedicada als furts en establiments

06/04/2017

Els detinguts dins 'l'Operació GOAL' sostreien els efectes per després vendre'ls a través d'una xarxa social


La Policia Nacional desarticula a Mallorca una banda criminal dedicada als furts en establiments per a la seva posterior venda en una xarxa social, sent detingut el capitost i nou membres de la mateixa, alguns dels quals haurien estat obligats a delinquir després de contreure un deute amb el líder.

Durant l'últim mes la Policia Nacional ha dut a terme una recerca relacionada amb un grup de ciutadans búlgars que es vindrien dedicant a la comissió de furts en multitud d'establiments comercials de tota l'Illa per a la seva posterior venda en una coneguda xarxa social.

Arran de la identificació del principal investigat es va poder constatar que el mateix, de 49 anys d'edat,  procediria a la venda dels productes mitjançant una xarxa social, en la qual exposava fotografies d'aquests productes amb una ressenya al costat del preu, sempre inferior al real, així com un número de telèfon de contacte per dur a terme la venda.

Posteriorment i mitjançant les perquisicions efectuades pels investigadors es va poder comprovar que aquest individu al costat d'uns altres, portarien cometent aquests furts des de l'any 2014, així com es va poder identificar a mes d'una desena d'individus de la mateixa nacionalitat relacionats amb el principal investigat i que cometrien els furts al costat d'ell.

Continuada la recerca es va comprovar com en diferents establiments comercials d'aquesta Illa, i utilitzant sempre el mateix “modus operandi”, el líder distribuïa als seus membres per l'establiment comercial, des del pàrquing o des dels voltants del mateix, donant-los les indicacions oportunes sobre els productes a sostreure. Una vegada dins de l'establiment procedien a fer saltar les alarmes  per comprovar la presència de membres de seguretat i en cas negatiu mitjançant la utilització d'artilugios per a la desconnexió de les alarmes, una vegada obtinguts els productes seleccionats, procedien a abandonar l'establiment.


Venda en xarxes socials i més de 300.000 euros de beneficis

Els investigadors calculen que el va beneficiar obtingut per la banda podria rondar els 300.000 euros, una vegada venuts els productes a través de la xarxa social.

Una vegada finalitzades les perquisicions, dilluns passat, es va procedir a dur a terme un operatiu en el qual es van dur a terme tres registres domiciliaris, dels quals, en dos d'ells, on vivien els membres de la banda d'escalafó més baix, vivien en condicions insalubres i amuntegats, mentre que al tercer domicili, on vivia el líder, les condicions de vida eren molt més altes que les de la resta.

Les circumstàncies d'alguns dels membres detinguts de la banda i les recerques realitzades pels agents han posat de manifest un  presumpte delicte de Tracta d'Éssers humans, per part de principal investigat, feia alguns membres de la banda, ja que el mateix hauria pagat els bitllets d'avió per al seu trasllat des de Bulgària fins a Mallorca, mitjançant la promesa d'un treball en la construcció, que no existiria, per la qual cosa una vegada arribats a la Illa, eren obligats a dur a terme furts amb la finalitat de poder pagar el deute adquirit, la qual una vegada pagada els permetria portar-se algun benefici del sostret.

Les Recerques han estat realitzades pel Grup de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial de  la Prefectura Superior de Balears.