Salom i Noguera fan un balanç “positiu” de l'estiu gràcies a la “bona col·laboració” entre la Policia Nacional i la Local a Palma

Salom, al costat de Noguera, presidint la junta

29/09/2017

La delegada del Govern ha copresidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Palma al costat del batle de Ciutat


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Palma al costat del batle de Ciutat, Antoni Noguera, una reunió en la qual tots dos han qualificat com a “positiu” el balanç de l'estiu 2017 recentment finalitzat, gràcies a la “bona col·laboració i el treball conjunt” entre Policia Nacional i Policia Local de Palma.

“El balanç és positiu tenint en compte a més que hem tingut més turistes que mai. El resultat ha estat bé, dins de la normalitat i sense incidents greus. Hem treballat junts i compartit informació, sempre encaminat al fet que la temporada sortís bé”, ha remarcat la delegada del Govern.

Per part de l'Ajuntament, tant el batle com la regidora de Seguretat, Angélica Pastor, han destacat la “bona coordinació i les actuacions conjuntes” que, entre altres coses, han permès perseguir la venda ambulant. En aquest sentit, Pastor ha fet extensiu el seu “agraïment a la Guàrdia Civil”, que ha desenvolupat diversos operatius contra les màfies proveïdores d'aquests productes falsificats.

Durant la junta l'Ajuntament ha fet referència a diversos problemes situats en barriades com El Terreny i Són Armades, zones en les quals tots dos cossos policials duran a terme futures “accions coordinades”.


Solucions pel SATE

Finalment, quant a l'oficina SATE (Servei d'Atenció al Turista Estranger) de la Platja de Palma, que funciona sense els intèrprets que segons el conveni ha d'aportar l'Ajuntament de Palma, l'alcalde Noguera s'ha compromès a “buscar una solució” de cara a l'estiu 2018.

En la junta han participat també el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; la regidora de Seguritat Ciutadana, Angélica Pastor; el cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié, i el director general d’Emergències del Govern, Pere Perelló.