Ramon Roca: “El diàleg i la cooperació entre institucions tornen a ser l’eix de l’acció política”

Ramon Roca: “El diàleg i la cooperació entre institucions tornen a ser l’eix de l’acció política”

18/07/2018

El nou director insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera, Ramon Roca Mérida, ha pres possessió del seu càrrec en un acte celebrat aquest matí a la sala d'actes de la comissaria de la Policia Nacional a Eivissa i que ha estat presidit per la delegada del Govern a les Illes Balears, Rosario Sánchez.

Ramon Roca s'ha compromès a contribuir des del seu càrrec a la nova etapa oberta al Govern d'Espanya, sobre la qual ha dit que "el diàleg i la cooperació entre institucions tornen a ser l'eix de l'acció política". El nou director insular ha expressat per això la seva intenció de "parlar i escoltar totes les institucions, entitats, associacions i empreses, i a la ciutadania en general, per canalitzar les inquietuds dels eivissencs i formenterers cap al nostre Govern, que serà, amb tota seguretat, receptiu a la nostra veu".

En un acte que ha comptat amb la presència del president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Torres, de la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, i d'alcaldes de diversos municipis d'Eivissa i representants d'altres institucions i autoritats, Ramon Roca ha assenyalat que totes les administracions presents a les illes "compartim l'ambició de donar els millors serveis possibles als nostres ciutadans", i que per això cal que "compartim també informació, coneixements i recursos, coordinant allà on sigui possible accions conjuntes per satisfer la demanda d'unes administracions més properes i eficaces ".

La delegada del Govern, Rosario Sánchez, ha destacat sobre el nomenament de Ramon Roca que per la seva trajectòria "és una garantia d'eficiència" perquè "coneix perfectament aquestes illes i el funcionament de les seves administracions". Per això, ha assenyalat la delegada, la seva tasca principal serà la d'atendre les "particularitats i necessitats específiques que tenen Eivissa i Formentera dins la nostra Comunitat Autònoma, i a les quals l'Administració General de l'Estat s'ha d'adaptar i donar respostes adequades".

La delegada ha reiterat a Eivissa el compromís manifestat en la seva presa de possessió amb el benestar dels treballadors i treballadores al servei públic, i per això ha reconegut que "la majoria dels funcionaris i funcionàries de l'Estat que treballen a Eivissa i Formentera s'enfronten en ocasions a especials dificultats per treballar i viure aquí en les mateixes condicions que en altres destinacions". Davant d'aquesta situació, s'ha compromès a "treballar intensament perquè es donin més facilitats, més estabilitat i millors recursos a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en aquestes illes, i també al conjunt dels treballadors i treballadores de l'Administració de l'Estat ".

Un cop acabat aquest acte, la delegada del Govern i el director insular han visitat per primera vegada en el càrrec la seu del Consell Insular d'Eivissa, on han estat rebuts pel president de la institució, Vicent Torres, i la seva vicepresidenta Marta Díaz, i posteriorment han mantingut una reunió. Finalment, Rosario Sánchez s'ha desplaçat al quarter de la Guàrdia Civil al municipi d'Eivissa, per conèixer les instal·lacions i mantenir un primer contacte amb els seus comandaments, una trobada a la qual també hi ha assistit el coronel en cap a Balears, Jaume Barceló.