Rosario Sánchez insta a "rompre els sostres de vidre i impulsar el paper de la dona" en les Forces i Cossos de Seguretat

Rosario Sánchez insta a "rompre els sostres de vidre i impulsar el paper de la dona" en les Forces i Cossos de Seguretat

02/10/2018

  • • La delegada del Govern ha participat en l'acte institucional amb motiu del Dia de la Policia, celebrat a La Misericòrdia, juntament amb la presidenta Francina Armengol i el cap superior Antonio Jarabo

 

  • • En l'actualitat un 14% dels membres del Cos Nacional de Policia a Espanya són dones. A les Balears, no n'hi ha cap que ocupi el lloc de comissària o inspectora en cap

 

La delegada del Govern, Rosario Sánchez, ha participat aquest dimarts en l'acte institucional amb motiu del Dia de la Policia que s'ha celebrat al pati de La Misericòrdia, juntament amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el cap superior del Cos Nacional de Policia a les Illes Balears, Antonio Jarabo.


En la seva intervenció, Rosario Sánchez ha remarcat el compromís del Govern d'Espanya per "situar al centre de l'acció pública la igualtat de gènere i d'oportunitats, i la no discriminació". La delegada ha indicat que això implica també "aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones en les Forces i Cossos de Seguretat", advertint que malgrat els avenços realitzats en els últims anys, "no és suficient", i per això ha instat a "rompre determinats sostres de vidre i impulsar el paper de la dona i de la perspectiva de gènere" en aquestes institucions.

En l'actualitat un 14% dels membres del Cos Nacional de Policia són dones. A les Balears, no n'hi ha cap que ocupi el càrrec de comissària o inspectora en cap. Davant d'aquesta situació, la delegada del Govern ha assenyalat que "no ens ha de valer amb que les dones puguin accedir i ser-hi, sinó que han de tenir la possibilitat d'arribar al més alt en igualtat de condicions que els homes".



Valoració i reconeixement


Rosario Sánchez ha aprofitat la celebració per agrair "la càlida acollida que, des de la meva arribada a la Delegació del Govern, he rebut per part de tot el Cos Nacional de Policia a Balears". Una acollida que ha destacat que és "mostra de la lleialtat, professionalitat i vocació de servei en el compliment de la vostra tasca com a servidors públics".

La delegada ha recordat que la seva valoració i reconeixement de la feina de la Policia és compartit per la majoria de la societat perquè sent la seva proximitat, cura i protecció. Una tasca que, ha afegit, "sabeu fer mantenint un equilibri: sou custodis de la nostra seguretat, però també dels nostres drets, i que puguem exercir-los en llibertat".


"Invocar aquest equilibri", ha recordat Sánchez, "és invocar el compliment de la legalitat, perquè es tracta d'un mandat constitucional", considerant que per aquesta raó "el seu manteniment és la clau fonamental del vostre treball, perquè exigeix ​​proporcionalitat i temprança" .


Agraïment i suport


La delegada del Govern ha reiterat el seu agraïment i suport a la feina dels membres del Cos Nacional de Policia. "Sé que la societat i els representants polítics sempre us demanem molt, i de vegades, us donam poc", ha admès, i que "com a servidors i servidores públiques, en els últims anys heu fet massa sacrificis".

Per això Sánchez ha celebrat que "el Govern d'Espanya ja ha arribat a un acord amb els representants sindicals per incrementar les retribucions salarials dels homes i dones de la Policia Nacional", i que al costat del Govern dels Illes Balears "estem treballant perquè rebeu un plus d'insularitat que recompensi adequadament el vostre treball aquí, com a treballadors i treballadores de l'Administració General de l'Estat ".


Durant l'acte, en què també ha intervingut el cap superior Antonio Jarabo, s'han imposat les condecoracions i distincions d'aquest any per part del Cos Nacional de Policia i s'ha realitzat l'ofrena i homenatge als seus funcionàries i funcionaris morts en acte de servei.


Hi han assistit també a l'acte institucional el president del Parlament, Baltasar Picornell; el comandant general a Balears, Juan Cifuentes; el president del Tribunal Superior de Justícia, Antoni Terrasa, i el fiscal superior, Bartomeu Barceló, entre altres autoritats civils, policials i militars, i la resta de convidades i convidats.

DÍSCURS ÍNTEGRE DE LA DELEGADA DEL GOVERN