Rosario Sánchez agraeix al coronel Barceló el seu comandament "eficaç i compromès" amb Balears al capdavant de la Guàrdia Civil

Rosario Sánchez agraeix al coronel Barceló el seu comandament "eficaç i compromès" amb Balears al capdavant de la Guàrdia Civil

08/10/2018

  • La delegada del Govern, durant la celebració de la patrona del Cos en què el coronel s'ha acomiadat de la Bandera, dies abans de deixar el servei actiu, destaca la seva tasca en aquests anys

 

Discurs íntegre de la delegada del Govern

 


La delegada del Govern, Rosario Sánchez, ha agraït aquest dilluns al coronel Jaume Barceló la seva tasca al capdavant de la Guàrdia Civil a Balears durant els darrers anys, que s'ha traduït en un comandament "eficaç, compromès i adaptat als veritables problemes i amenaces que tenim els homes i les dones que vivim aquí, i també els que ens visiten". Sánchez li ha manifestat així l'agraïment en nom de tota la societat en un acte de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, celebrat a la seu de la Comandància a Palma, en el qual el coronel s'ha acomiadat de la Bandera, dies abans de deixar el servei actiu.


La delegada ha destacat durant la seva intervenció que és gràcies a aquest comandament i a aquesta tasca que el treball de Barceló i de la pròpia la Guàrdia Civil és apreciat a tot el territori. "És per això que sou molt estimats en aquestes illes", ha assegurat, "i és per això que la ciutadania valora el vostre treball: que no us confongui ningú".

 

Sánchez s'ha dirigit també a tots els caps, oficials, suboficials, caps i guàrdies del Cos a Balears per agrair la seva "dedicació, professionalitat, atenció, generositat i proximitat" en el seu treball diari. I ha afegit que els agraeix especialment "l'entrega i el sacrifici que feu aquí juntament amb les vostres famílies", ja que molts d'ells en ocasions fan front a les illes "a dificultats professionals i personals que són difícils d'entendre des de la Península".

 

Equiparació salarial efectiva


La delegada ha manifestat el compromís del Govern d'Espanya perquè els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat recuperin i millorin tan aviat com sigui possible les seves condicions laborals després d’"anys de sacrificis". En aquest sentit ha destacat que el passat divendres el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, va ratificar amb els representants dels sindicats i les associacions professionals l'acord perquè aquest mateix mes d'octubre es comenci a fer efectiva, amb caràcter retroactiu, l'equiparació salarial d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.


"És cert que no és suficient i que seria desitjable anar més ràpid", ha admès Sánchez, però afegint que "també ho és que en pocs mesos ha estat el nou Ministeri qui ha desenvolupat tècnicament un acord que es va anunciar al març, però sense tenir garantida la seva aplicació". A més, ha traslladat als membres del Cos que "juntament amb el Govern dels Illes Balears s'està treballant intensament perquè rebeu un plus d'insularitat que recompensi adequadament el vostre treball aquí, com a treballadors i treballadores de l'Administració General de l'Estat".


Impuls de la igualtat


Coincidint amb la celebració del 30 aniversari de l'ingrés de les primeres dones en la Guàrdia Civil, la delegada del Govern ha reiterat el seu suport per impulsar totes les mesures necessàries per a aprofundir en la igualtat dins el Cos, ja que es tracta d'un dels seus principals mandats en el càrrec. "Vosaltres sabeu que és imprescindible i necessari", ha dit sobre aquest impuls, "perquè a més sou els que us lliureu a una feina que és essencial en la protecció de les dones que pateixen l'expressió més greu i cruel de la desigualtat: la violència contra elles ".

 

L'acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, protagonitzat pel comiat del coronel Jaume Barceló, ha estat presidit per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i també hi han assistit el president del Parlament, Baltasar Picornell; el comandant general a Balears, Juan Cifuentes; la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; el president del Tribunal Superior de Justícia, Antoni Terrasa, i el fiscal superior, Bartomeu Barceló, entre altres autoritats civils, policials i militars, i la resta de convidades i convidats.