Incinerats a Son Reus 821 quilos de drogues decomissats a Balears durant els dos darrers anys

Incinerats a Son Reus 821 quilos de drogues decomissats a Balears durant els dos darrers anys

28/01/2019

  • Han estat intervinguts en diferents operacions i actuacions de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, policies locals i en centres penitenciaris
  • La major quantitat destruïda correspon a cocaïna (317 quilos) i entre aquest volum es troba la partida de 289 quilos que va ser interceptada en aigües d'Eivissa el passat mes d'agost
  • La delegada Rosario Sánchez Grau valora "el gran treball coordinat" i que el nombre de partides demostra que "contínuament es desmantellen xarxes de distribució i punts de venda de droga"

 

La delegada del Govern a les Illes Balears, Rosario Sánchez Grau, ha assistit aquest dilluns a la planta incineradora de Son Reus a l'acte de destrucció de 821,2 quilos de drogues que han estat decomissats a les Illes Balears durant els dos darrers anys.

Aquesta quantitat total procedent del narcotràfic ha estat intervinguda en diferents operacions i actuacions de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, policies locals i en centres penitenciaris. Les drogues intervingudes procedeixen d'un total de 322 partides (expedients judicials) i 1.636 decomissos (expedients administratius). La seva anàlisi i dipòsit, fins a la seva destrucció, correspon a l'Àrea de Sanitat i Política Social de la Delegació de Govern.

La droga incinerada avui en major quantitat ha estat la cocaïna, amb un total de 317,6 quilos. Entre aquest volum es troben els 289 quilos que van ser decomissats el passat mes d'agost en aigües d'Eivissa en la gran operació internacional "Haircut", coordinada pel Servei de Duanes de l'Agència Tributària i que va permetre la desarticulació d'una banda criminal dedicada al narcotràfic. També s'ha destruït cànnabis (259,6 quilos), haixix (166,1), substàncies de tall (5,7), MDMA (2) i heroïna (1,1), entre d'altres substàncies.

La delegada del Govern ha valorat la tasca realitzada per les Forces de seguretat en la lluita contra el narcotràfic a Balears "a totes les escales: des de les organitzacions criminals dedicades al gran tràfic de drogues fins a les petites xarxes de tràfic local". "Aquest acte de destrucció de més de 800 quilos de drogues és una demostració d'aquest gran treball coordinat que es realitza", ha afegit, "i el nombre de partides confiscades demostra que contínuament es van desmantellant xarxes de distribució i punts de venda de droga, i això és gràcies també a una gran tasca investigació".

Rosario Sánchez Grau ha estat acompanyada pel coronel cap de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera; el cap superior de la Policia Nacional, Gonzalo Espino; el cap de la Dependència Regional de Duanes i Impostos Especials, Miguel Morey; el cap de l'àrea de Salut i Sanitat Exterior de la Delegació del Govern, Raúl Izquierdo, i el director general de Tirme, Rafael Guinea.