Puxeu assisteix a la presentació dels Sky Games d’alta muntanya 2012

Presentación de los Sky Games 2012

23/06/2010

Ribagorça Romànica dóna el tret de sortida a la futura cita esportiva de competició.

El Secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha assistit aquest matí a l’acte de presentació oficial dels Sky Games d’alta muntanya que es duran a terme l’any 2012 en el territori que aplega el projecte Ribagorça Romànica amb la participació d’uns 2.000 esportistes procedents de 30 països, segons les previsions dels organitzadors.

L’acte, que ha tingut lloc a la Casa d’Arro del municipi de Montanuy, ha comptat amb l’assistència d’autoritats de Catalunya i de l’Aragó per simbolitzar el treball conjunt i de col.laboració que existeix des de 2007 entre els dos territoris per tirar endavant el projecte de desenvolupament de la Ribagorça Romànica que aplega 14 municipis (4 de Lleida i 10 d’Osca). Entre les autoritats assistents han estat presents Joan Perelada, president de l’Associació pel desenvolupament de la Ribagorça Romànica; Rafael Niubó, secretari general de la Vicepresidència del Govern de la Generalitat; Marcelino Iglesias, President del Govern d’Aragó; alcaldes i representants comarcals de la Ribagorça catalana i la Ribagorça aragonesa, així com representants de federacions estatals i internacionals d’esports de muntanya.

Josep Puxeu ha destacat que el pla pel desenvolupament de la Ribagorça Romànica, que es va posar en marxa l’any 2007 i que compta amb el suport econòmic del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, “va servir per posteriorment redactar la Llei de Desenvolupament del Món Rural que s’ha convertit en exemple de gestió del territori rural”.

 

 

Puxeu ha dit també, en aquest sentit, que es tracta “d’un model de participació que s’ha consolidat plenament i que s’ha convertit en la millor inversió en un moment en que no tot s’ha de mesurar des de la rendabilitat”.

El conveni entre Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i l’Associació pel Desenvolupament de la Ribagorça Romànica es va signar al febrer de 2008 amb l’objectiu de mantenir i generar noves activitats econòmiques basades en l’ús sostenible dels atractius culturals i naturals del territori i impulsar la creació d’ocupació. L’aportació del Ministeri és de 5 milions d’euros.