Juny

29/06/2010

El Ministeri de Foment comunica al Congrés la creació d’un comitè d’experts per al túnel Sants -La Sagrera

El comitè, que es constituirà demà mateix a Barcelona, està format per prestigiosos professionals en diferents àmbits i elaborarà un informe sobre el pas del túnel de la línia d’alta velocitat a prop del temple de la Sagrada Família.

Calaix sota la línia C4 de Renfe
29/06/2010

Blanco i Montilla assisteixen a l'acte d'entrada en servei de dos trams de la B-40

S'obriran al trànsit els trams Abrera-Olesa de Montserrat i Viladecavalls-Terrassa. Foment ha invertit 168 milions d'euros en la construcció d'aquests traçats

El misnitre amb el tinent d'alcalde de Pratdip
29/06/2010

José Blanco signa els convenis per a la recuperació dels castells de Castelldefels (Barcelona) i Pratdip (Tarragona)

En virtut d'aquests acords, el Ministeri de Foment aportarà 500.000 euros a la reparació i restauració del Castillo de Castelldefels (Barcelona) i 87.747, 88 euros a la recuperació del Castillo de Pratdip (Tarragona).

Acte d'inauguració de l'exposició.
29/06/2010

Les Administracions han subvencionat 8.000 intervencions en el patrimoni lleidatà durant els darrers 30 anys

Cal destacar que el Govern d’Espanya, a través de diferents ministeris, ha sufragat més de 45 intervencions amb una inversió de prop de 19 milions d’euros.

28/06/2010

Capitania Marítima prohibeix la navegació propera al nou pont del riu Ebre entre Sant Jaume d’Enveja i Deltebre

El proper dia 30 de juny de 2010 s’efectuarà el trasllat d’una peça de 400 Tm., que s'ha flotat avui al riu Ebre, i que és la part central del nou pont “Lo Passador” que uneix Sant Jaume d’Enveja i Deltebre.

25/06/2010

Catalunya comptarà amb 23 noves unitats judicials i 7 jutges d'adscripció territorial el 2010

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha aprovat avui un Reial decret pel qual es constitueixen 150 noves unitats judicials per a tot el territori nacional (134 jutjats i 16 places de magistrat en Tribunals Superiors de Justícia i Audiències Provincials), i, a més, es creen també 50 places de jutge d'adscripció territorial.

25/06/2010

El Govern concedeix més de 2,4 milions d'euros d'ajudes a entitats locals de Catalunya per pal·liar els efectes del temporal en infraestructures municipals

El Ministeri de Política Territorial ha aprovat la distribució de 131,5 milions de subvencions a municipis de tot Espanya per sufragar 2.691 projectes

24/06/2010

El número de pensiones en Cataluña se situó en 1.548.573 en junio

La nòmina mensual de pensions contributives de la Seguretat Social va superar el passat 1 de juny els 6.750 milions d’euros (6.750), un 5,1% més que al mateix mes de 2009, segons l’estadística feta pública avui pel Ministeri de Treball i Immigració.

Presentación de los Sky Games 2012
23/06/2010

Puxeu assisteix a la presentació dels Sky Games d’alta muntanya 2012

El Secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha assistit aquest matí a l’acte de presentació oficial dels Sky Games d’alta muntanya que es duran a terme l’any 2012 en el territori que aplega el projecte Ribagorça Romànica amb la participació d’uns 2.000 esportistes procedents de 30 països, segons les previsions dels organitzadors.

22/06/2010

Foment destina 8 milions d'euros a actuacions complementàries en el tram Lleida-la Cerdera de l'A-22

Per a mesures d'integració paisatgística, estesa de fibra òptica i altres obres.

22/06/2010

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 417.230

El Ministeri de Treball i Immigració publica avui l’estadística d’afiliats estrangers a la Seguretat Social del mes d’abril per comunitats autònomes, províncies, sectors i països de procedència.

21/06/2010

El MARM avalua favorablement el projecte de modernització del reg en la Comunitat de Regants de la Partida de Fenollet (Lleida)

Es preveuen efectes positius sobre la zona en millorar-se el sistema de reg i distribució amb un aprofitament més eficaç de l'aigua. Per al desenvolupament del projecte no es preveuen afeccions significatives sobre cap tipus d'espais naturals protegits, ni sobre la flora i fauna aquesta.

El president d'Adif informant a Hereu, Blanco i Montilla
21/06/2010

Blanco i Montilla assisteixen a l’acte de l’inici de les obres de la nova estació de La Sagrera (Barcelona)

El ministre de Foment, José Blanco, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han presidit avui a Barcelona a l'acte d'inici de les obres de construcció de l'Estació de la Sagrera.

21/06/2010

El MARM avalua favorablement el projecte de modernització del reg a la Comunitat de Regants de la Partida de Fenollet (Lleida)

Després de les consultes ambientals dutes a terme sobre el projecte “Modernització del reg a la Comunitat de Regants de la Partida de Fenollet. Termes municipals d'Almenar i Alguaire, (Lleida)” i després del procediment d'avaluació preliminar, el Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí ha adoptat la decisió de no sotmetre-ho al procediment complet d'avaluació de l'impacte ambiental per no observar impactes adversos significatius.

inauguracio
19/06/2010

El Ministeri de Vivenda inverteix 7,6 milions d’euros a l’hostatgeria del Monestir de Poblet i el seu entorn

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha inaugurat avui la nova hostatgeria del Monestir de Poblet, finançada íntegrament pel Ministeri de Vivenda, que hi ha invertit 7,6 milions d'euros en la nova instal•lació i en l'adequació de l'entorn.

18/06/2010

El MARM ha invertit més d'11 milions d'euros en la millora del regadiu de la Comunitat de Regants dels Guiamets

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí (MARM), Josep Puxeu, i el Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena, han presidit la inauguració de les obres de modernització de reg a pressió en la Comunitat de Regants dels guiamets, a Tarragona.

18/06/2010

El MARM estableix una veda temporal per a la pesca de la modalitat d'arrossegament de fons en el litoral de la província de Tarragona

Els informes científics aconsellen establir mesures de protecció per a les poblacions d'espècies demersales, entre elles la creació de vedes en el litoral de Catalunya.

17/06/2010

El MARM evalúa favorablement el projecte de línia aèri-subterrània a la central tèrmica de Carbonífera Energía S-L.U de Mequinensa

Per aconseguir la integració ambiental i paisatgística de les zones que es veuen alterades per les obres s'efectuarà l'adequació geomorfològica dels terrenys afectats restituint les formes i topografies originals.

15/06/2010

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí licita, per més d'1,5 milions d'euros, les obres de rehabilitació, protecció i restauració de la rambla de Riudecanyes, a Tarragona

La proximitat del nucli urbà de Cambrils i d'altres activitats humanes, ha donat lloc a una estampa habitual de barrancs i rambles, amb abundants abocaments i impactes ambientals, però amb grans potencials mediambientals.

15/06/2010

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí ha licitat les obres de millora del camí de Ronda de Punta Cap Roig, terme municipal d'el Perelló (Tarragona), per un import de més de 464 mil euros

L'objecte del projecte és actuar sobre camí de ronda o Ligall de Cordill de Mar, recuperar i condicionar espais verds amb zones de jocs infantils i berenadors. Així com, la instal·lació d'un mirador d'estructura de fusta

15/06/2010

Més de nou-cents punts de venda de pirotècnia funcionaran aquest any a Catalunya.

La principal novetat amb què s'inicia aquest any la temporada de revetlles, és la incorporació a la nostra legislació de la directiva 2007/23/CE, de la Unió Europea, que afecta a tots els aspectes del món lligat a la cultura de la pólvora.

15/06/2010

El Govern, el Consell de Seguretat Nuclear i Enresa subscriuen un protocol d’actuació davant la detecció de tràfics il•lícits de material nuclear i radioactiu

Els Ministeris de l'Interior, Economia i Hisenda, Foment i Indústria, Turisme i Comerç, al costat del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) i l'Empresa Nacional de Residus Radioactius (Enresa) han adoptat un “Protocol d'actuació en cas de detecció de moviment inadvertit o tràfic il·lícit de material radioactiu en ports d'interès general”.

14/06/2010

Catalunya celebra el “Día de l’Emprenedor"

Els dies 16 i 17 són les dates clau d'aquest any per als emprenedors de Catalunya. En el marc Biz Barcelona es celebren les jornades conegudes com a “Dia de l'Emprenedor”, unes activitats que formen part de la iniciativa “Emprenem Junts” que impulsa el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç a través de la DGPYME i que poden seguir-se a través de la seva pàgina web: www.emprendemosjuntos.es.

bombal
11/06/2010

Isabel Bombal ressalta el valor estratègic per a la societat del sector agroalimentari espanyol

La Directora General d'Indústria i Mercats Alimentaris, Isabel Bombal, ha participat avui a Lleida a les Jornades COETAPAC 2010, “L'Enginyeria Tècnica Agrícola treballa per a l'agricultura del futur”, amb una ponència sobre l'“Actitud dels elements de la cadena agroalimentària davant el repte de l'Horitzó 2020”, on ha destacat que el sector agroalimentari espanyol és estratègic per a la societat, com es recull en el document de l'Estratègia 2020.

11/06/2010

Salvament Marítim localitza el cos del tripulant del veler encallat ahir al Delta de l’Ebre

L’embarcació del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil ha traslladat el cos al port de l’Ampolla.

10/06/2010

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí licita les obres d'estabilització de les platges a ponent de Cambrils (Tarragona), en les quals s'invertiran més de 857 mil euros

Els objectius d'aquest projecte consisteixen en la recuperació i protecció d'una zona de platja molt degradada pels temporals així com la seva recuperació mediambiental

09/06/2010

El consorci PRACE posarà en marxa cinc supercomputadors que suposen 500 milions d'euros d'inversió

Els ordinadors de PRACE disposaran d'una capacitat almenys cent vegades més grans al de l'actual supercomputador del Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació.

08/06/2010

El MARM licita les obres d'acondicionament i urbanització de la zona ocupada per les instal·lacions de Devimar (Tarragona), per un import de més de 2,4 milions d'euros

A l'àrea ocupada actualment pel viver de mol·luscos Devimar es proposa, després del seu desmantellament la creació d'un espaci públic ideat com a plaça

imatge inauguracio
08/06/2010

La Ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí inaugura EXPOAVIGA 2010

Elena Espinosa destaca la importància d'aquesta trobada per les xifres de negoci, el nivell científic dels participants i els objectius a cobrir. EXPOAVIGA 2010 acull en 3 jornades un programa tècnic dirigit als professionals del sector ramader i avícola espanyol.

07/06/2010

El MARM modernitzarà els regadius de les Comunitats de Regants d'Albons i de La Muga (Girona)

Les actuacions previstes beneficiaran a un total de 1.950 regants. Les obres de millora i consolidació dels regadius comptaran amb un pressupost total de 10.334.530 euros.

maqueta
04/06/2010

Joan Rangel inaugura la restauració i musealització del fòrum romà d’Empúries i col•loca la primera pedra del Centre de recepció de visitants

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat pel Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i per l’Alcalde de l’Escala, Estanislau Puig, ha inaugurat avui la restauració i musealització del fòrum romà d’Empúries, i ha col·locat la primera pedra del Centre de Recepció de visitants de la seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Nau central de la Catedral de Tarragona.
04/06/2010

L’IPCE comença la restauració de l’interior de la catedral de Tarragona

L’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya iniciarà un projecte de restauració de l’interior de les naus i el creuer de la Catedral de Tarragona, amb una inversió aproximada de 2.878.795 € i un període d’execució de dues anualitats, 2011 i 2012.

03/06/2010

El Ministeri de Medi Ambient treu a licitació l’estabilització de les platges a ponent de Cambrils

La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Medi Ambient anunciava al BOE d’ahir dia 2 de juny de 2010 la licitació de les obres d’estabilització de les platges a Ponent de Cambrils (Tarragona). El pressupost de licitació ascendeix a 857.628,90 €.

castell de la trintiat
03/06/2010

El Ministeri d’Habitatge compromet 19,9 milions d’euros per la rehabilitació de 1.300 habitatges i la construcció de 241 allotjament temporals i 309 habitatges protegits

El Ministeri de l'Habitatge ha compromès avui 20,1 milions d'euros en diverses actuacions que permetran la construcció i la rehabilitació d'un total de 1.850 vivendes i allotjaments temporals protegits en 8 municipis catalans. La inversió estatal s'emmarca en els acords que ha subscrit avui la ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, amb el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, després de la segona reunió de la Comissió Bilateral de Seguiment del Pla Estatal de Vivenda i Rehabilitació (PEVR) 2009-2012.

02/06/2010

Acuamed i Ercros firmen un acord sobre una planta de tractament de fangs del pantà Flix, a Tarragona

La societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, i Ercros S.A. han signat el memoràndum d'entesa per a la instal·lació de la planta de tractament de residus procedents de l'embassament de Flix, a Tarragona. La construcció d'aquesta infraestructura estava prevista en el projecte aprovat al moment oportú, actuació que està desenvolupant Acuamed des del passat mes de gener, i la seva construcció estava pendent de les negociacions en curs entre la societat estatal i Ercros.

02/06/2010

El Centre Audiovisual de Granollers, un projecte subvencionat pel Pla Avanza

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, té previst inaugurar avui el Centre Audiovisual de Granollers, un dels projectes subvencionats amb pel Pla Avanza del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

02/06/2010

El número d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.130.950

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -2.27, xifra que suposa una variació de -72.632 afiliats .