El MARM inverteix més de 3 milions d'euros en els treballs de demolició de les instal·lacions del Club Mediterranèe, en el Parque Natural de Cap de Creus, a Cadaqués (Girona)

13/07/2009

En el marc de la seva política de regeneració del litoral


  • Comença avui la demolició de les edificacions que afecta una superfície aproximada de 4,5 hectàrees. Les obres consistiran en la demolició d'un total de 443 bungalows, amb una superfície edificada de 12.010 metres quadrats
  • El projecte es complementarà amb la regeneració de la zona que serà realitzada pel Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, inicia avui els treballs de demolició de les instal·lacions del Club Mediteranèe, situat en el Parque Natural de Cap de Creus, terme municipal de Cadaqués (Girona). Els treballs es desenvoluparan durant els vinents 12 mesos i el pressupost ascendeix a la quantitat de 3.062.981 euros. L'empresa que procedirà a l'enderroc és Tragsa. La demolició afecta una superfície aproximada de 4.5 hectàrees. Les obres consistiran en l'enderroc d'un total de 443 edificacions, amb una superfície benvolguda de 12.010 metres quadrats, incloent 412 cel·les-dormitori i totes les instal·lacions d'ús comú: serveis, restaurant, cuines, piscina, camps de jocs, tallers i magatzems, així com els camins d'accés a les diferents instal·lacions, eliminant 16.020 metres quadrats de paviments d'asfalt i enllosat, amb l'objectiu de permetre una posterior reconstrucció el paisatge per part del Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

El volum total de runa serà de 38.659 metres cúbics, dels quals 32.383 metres cúbics corresponen a la demolició de les edificacions i urbanització, 3.232 metres cúbics corresponen a paviments d'i llosetes de pedra del país (pissarres) i 3.043 metres cúbics provenen dels sòcols de pissarres de les cel·les dormitori i dels serveis. La gestió d'aquesta runa serà realitzada pel Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. La retirada dels materials i runa es farà de forma selectiva i curosa dipositant-los en contenidors habilitats a tal efecte, per al seu posterior tractament in situ i aprofitament posterior, en els treballs de recuperació del paisatge original o fora de l'àmbit de l'obra. En tot moment es prendran les mesures necessàries per evitar contaminacions.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol que col·laborant amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectats i duu a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i tractar de facilitar l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans.