L’IPCE comença la restauració de l’interior de la catedral de Tarragona

Nau central de la Catedral de Tarragona.

04/06/2010

La inversió prevista puja a 2.878.795 €

L’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya iniciarà un projecte de restauració de l’interior de les naus i el creuer de la Catedral de Tarragona, amb una inversió aproximada de 2.878.795 € i un període d’execució de dues anualitats, 2011 i 2012.

En primer lloc es restauraran els paraments de la volta i els murs, un cop realitzades les tasques de neteja i consolidació necessàries. En segon lloc, es realitzaran treballs de recuperació i consolidació de les pintures murals i policromies situades a zones puntuals de murs, voltes, nervis, claves, impostes i capitells. En tercer lloc, es procedirà a la restauració del cor, tretze capelles, un sepulcre i varis murs del tancament de l’església.

Aquestes actuacions, juntament amb les dirigides a resoldre problemes relacionats amb les instal·lacions elèctriques, contra incendis i de control d’humitats, així com la substitució del paviment, permetrà garantir la preservació i gaudi públic dels valors culturals del temple.

Al llarg de la seva història recent, l’Església de Santa Maria ha estat objecte de diverses intervencions de restauració, entre elles cal destacar les realitzades a la Capella del claustre i a la Capella principal –finalitzades ambdues a inicis dels anys noranta- o les executades, en anys posteriors, a las façanes de llevant i al campanar.