La Ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí inaugura EXPOAVIGA 2010

imatge inauguracio

08/06/2010

Del 8 al 10 de juny, Fira de Barcelona acollirà una trobada sectorial de la ramaderia espanyola


Elena Espinosa destaca la importància d'aquesta trobada per les xifres de negoci, el nivell científic dels participants i els objectius a cobrir.

EXPOAVIGA 2010 acull en 3 jornades un programa tècnic dirigit als professionals del sector ramader i avícola espanyol.

La Ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha destacat  avui a Barcelona a la inauguració d'EXPOAVIGA que el coneixement i la tecnologia es mostren com un dels principals camins a seguir el sector agroalimentari.

EXPOAVIGA és una exposició avícola i ramdera de referència a Espanya i en la que, durante tres dies, s'intercanviaran experiències i coneixements entre els diferents sectors ramaders espanyols.

El Ministeri de Medio Ambient, i Medi Rural i Marí promou la recuperació de la competitivitat de les activitats productives a nivell mundial i per això s'estan posant en pràctica actuacions a dos nivells.  A l'àmbit internacional, durant el primer semestre de 2010, i com a Presidència de torn de la Unión Europea, ha impulsat els treballs del Consell d'Agricultura que s'han desenvolupat sota el lema "La agricultura i l'alimentació, un sector estratègic per Europa".

EXPOAVIGA es mostra com un exemple d'aquest lema, ja que foros como l'inaugurat avui per la Ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí milloren la qualitat de les nostres produccions ramaderes, ja que consegueixen tecnificar les produccions, fent-les més eficients i per tant més sostenibles.

Espanya ha defensat la producció ramadera a l'àmbit internacional a través dels debats sobre la PAC post 2013, i la defensa del model agroalimentari europeu i el seu competitivitat. A més, en un moment de crisis financera i econòmica mundial, que han generat també una resposta conjunta europea, a través del texte de l'Estratègia UE 2020.

En aquesta estratègia s'estableix un programa de treball que connecta amb els reptes per aconseguir un futur sostenible a la Unión Europea i sortir amb èxit de la crisis econòmica.

Elena Espinosa ha resaltat que en el text de l'Estratègia UE 2020 s'ha recollit la necessària defensa de la PAC, com a política comuna europea, ja que un sector agrari sostenible, productiu i competiti deu contribuir al desenvolupament de la UE tenint en compte el potencial de creixement i feina de les zones rurals.

D'altra banda, a l'àmbit nacional, la Ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí ha explicat que l'objectiu imposat és el d'aconseguir un sector amb la suficient capacitat inversora, modern, competitu i adaptat a les necessitats del mercat. Mesures com la injecció de més de 2.400 milions d'euros, o la constitució d'un Grup Interministerial sobre el Sector Agroalimentari (GISA) són exemples de com les actuacions del Govern estan donant els seus fruits.

En aquest àmbit, Elena Espinosa ha destacat que EXPOAVIGA també té molt a dir, ja que les seves jornades tècniques abarquen, com no podia ser d'una altra manera, les principals preocupacions i reptes del sector.